Wie zijn wij?

Louis (°1993) is head coach/eigenaar en al van jongs af aan gebeten door de sportmicrobe. Hij beoefende o.a. atletiek, baseball en triatlon.

Toen hij deze laatste passie moest opgeven door een hardnekkige blessure, zocht hij een nieuwe sport om zich volledig in te smijten. Die uitdaging vond terug hij in Crossfit. Op korte termijn werkte hij zich op tot een vaste waarde binnen de Belgische competitiescene, met deelnames aan Redbull sportlight (finale), Liege throwdown (finale), Battle of Bruges (finale), Holthem Throwdown (1e plaats) en de Omnimove Games (2e plaats).

Ook professioneel bleef sport zijn grootste interesse en hij studeerde voor Bachelor Lichamelijke opvoeding. In 2018 behaalde hij ook zijn L1-crossfittrainersdiploma en startte hij als freelance coach en personal coach in verschillende Gentse boxen. Hier leerde hij Lara kennen en in 2020 waagden ze de stap om zelf een box te openen en hierin al zijn passie te steken. Zo werd Crossfit Deinze geboren.

Lara (°1987) is mede-eigenaar, (sport)diëtiste en administratieve duivel-doet-al.

Haar hele jeugd was Lara gebeten door de balletmicrobe, waar ook haar interesse voor voeding en gezondheid aangewakkerd werd. Gedreven door haar interesse besloot Lara voedings- en dieetkunde te studeren. Een studie die ze verder aanvulde met een master gezondheidsbevordering. Ondertussen had Lara haar pointes noodgedwongen aan de haak moeten hangen door verschillende blessures. En dus startte ze de eeuwigdurende zoektocht naar een nieuwe passie: lopen, fitness, boksen… Elke sport passeerde de revue, en geen enkele sport kon haar lang genoeg boeien… Tot Lara crossfit ontdekte.

Door crossfit groeide ook Lara’s interesse in de invloed van voeding op sportprestaties, wat ertoe leidde dat ze zich in 2019 bijschoolde tot sportdiëtiste via Barça innovation hub (een samenwerking tussen de universiteit van Barcelona en FC Barcelona) en via de AP Hogeschool Antwerpen. Omdat sport en voeding hand in hand gaan is dit een ideale aanvulling op het aanbod van Crossfit Deinze.