Wat is Crossfit?

Crossfit is een sport die een tiental jaar terug overwaaide uit Amerika. Aan de hand van functionele bewegingen verbeter je bij crossfit zowel je kracht als je conditie en je mobiliteit. Je wordt telkens opnieuw fysiek uitgedaagd, waardoor ook je mentale weerbaarheid een ongelooflijke boost krijgt.

Crossfit is een groepsport met ruimte voor individuele groei. Je traint in kleine groepjes onder het waakzame oog van een professionele coach die je met raad en daad bijstaat. Hij zorgt ervoor dat je de oefening onder de knie krijgt en de juiste techniek leert toe te passen om bijvoorbeeld een gewicht boven je hoofd te duwen of jezelf op te trekken. Typisch voor crossfit is de hechte groepsdynamiek, waarbij je continu aangemoedigd wordt om je grenzen te verleggen en je persoonlijke doelen te bereiken.

Hoe ziet een les er uit?

Elke les duurt één uur, maar ziet er telkens helemaal anders uit. Dat houdt het boeiend! Aan het begin van de les overlopen we de WOD (Workout Of the Day) waarin verschillende oefeningen gecombineerd worden. Dat kan gaan van een langere work-out tot een quick sprint met maar twee verschillende bewegingen. Voor de oefeningen maken we gebruik van verschillende gewichten (barbells, dumbbells, kettlebells), toestellen (roei-, ski- en fietstoestellen), een gymnastisch rek en het eigen lichaamsgewicht.

Na een uitgebreide opwarming overlopen we de juiste techniek van de oefeningen. Is iedereen er klaar voor? Dan start de aftelklok en schiet iedereen uit de startblokken voor de WOD. Als eerste klaar? Moedig je lotgenoten dan aan tot de laatste seconde. Na de WOD is er tijd voor een fist bump, wat stretching en een vrijblijvende babbel in de ontspanningsruimte.

Klaar voor je eerste crossfitles?

Schrijf je dan nu in voor een gratis introles: de ideale manier om kennis te maken met onze crossfitbox! Het enige dat je nodig hebt, zijn je sportkleren, sportschoenen, goed humeur en je drinkbus.

Nu inschrijven

100% overtuigd? Meld je dan aan voor het starterspakket!

Vond je de introles fantastisch? Top! Wil je graag meedoen met de groepslessen? Nog beter! Schrijf je nu in voor het starterspakket, een reeks van 4 lessen waarin je de basisbewegingen aanleert en zo helemaal klaargestoomd wordt om deel te nemen aan de groepslessen. Daarna krijg je ook nog extra begeleiding tijdens je eerste WODs.

Getuigenissen

Flor & Laure

Wij hebben het plezier om al enkele jaren les te krijgen van Louis. Zijn passie voor de sport, oog voor detail, algemene kennis en vlotte manier van lesgeven, maken van hem onze favoriete Crossfitcoach. Ook worden we beiden gecoacht door Lara op vlak van voeding. Ook hier zijn we zeer tevreden over de persoonlijke en kwaliteitsvolle begeleiding.

Flor & laure

Charlotte

Louis pakt de groepslessen altijd zeer goed aan. Meerdere mensen, waaronder mezelf, schrijven zich speciaal in voor de lessen die hij geeft. Louis traint me ook persoonlijk. De coaching is van een enorm hoog niveau, met oog voor detail en een zeer persoonlijke opvolging.

Charlotte

Bram

Net als vele anderen, wil ik altijd de lessen van Louis zeker meevolgen. Het hoge niveau van de coaching, samen met de aandacht voor detail, zijn een aantal van de zaken waardoor de lessen zo geliefd zijn.

Bram