Wat is Crossfit?

Crossfit is een sport die een tiental jaar terug overwaaide uit Amerika. Aan de hand van functionele bewegingen verbeter je bij crossfit zowel je kracht als je conditie en je mobiliteit. Je wordt telkens opnieuw fysiek uitgedaagd, waardoor ook je mentale weerbaarheid een ongelooflijke boost krijgt.

Crossfit is een groepsport met ruimte voor individuele groei. Je traint in kleine groepjes onder het waakzame oog van een professionele coach die je met raad en daad bijstaat. Hij zorgt ervoor dat je de oefening onder de knie krijgt en de juiste techniek leert toe te passen om bijvoorbeeld een gewicht boven je hoofd te duwen of jezelf op te trekken. Typisch voor crossfit is de hechte groepsdynamiek, waarbij je continu aangemoedigd wordt om je grenzen te verleggen en je persoonlijke doelen te bereiken.

Hoe ziet een les er uit?

Elke les duurt één uur, maar ziet er telkens helemaal anders uit. Dat houdt het boeiend! Aan het begin van de les overlopen we de WOD (Workout Of the Day) waarin verschillende oefeningen gecombineerd worden. Dat kan gaan van een langere work-out tot een quick sprint met maar twee verschillende bewegingen. Voor de oefeningen maken we gebruik van verschillende gewichten (barbells, dumbbells, kettlebells), toestellen (roei-, ski- en fietstoestellen), een gymnastisch rek en het eigen lichaamsgewicht.

Na een uitgebreide opwarming overlopen we de juiste techniek van de oefeningen. Is iedereen er klaar voor? Dan start de aftelklok en schiet iedereen uit de startblokken voor de WOD. Als eerste klaar? Moedig je lotgenoten dan aan tot de laatste seconde. Na de WOD is er tijd voor een fist bump, wat stretching en een vrijblijvende babbel in de ontspanningsruimte.

Zo start je!

In 3 eenvoudige stappen begeleiden wij je op weg naar al je sportieve en gezondheidsdoelen!

1. No Sweat Intro

Zoals de naam het al voorspelt, heb je hier je sportschoenen en waterfles nog niet nodig. Je springt binnen voor een vrijblijvende kennismaking. We leren elkaar kennen, jij beschrijft je doelen en wij bekijken welke aanpak op maat we kunnen voorstellen.

Ook vertellen we je meer over onze visie, werkwijze, ons team en de Crossfit community!

2. Starterspakket

Na de No Sweat Intro stroom je door naar ons starterspakket.  Hier maak je kennis met de verschillende bewegingen die aan bod komen tijdens de lessen.

Hier vind je alle info over de mogelijke opties.

Geen zorgen: tijdens de No Sweat Intro begeleiden wij je naar de juiste keuze voor jou!

 

3. Crossfit en meer

Nu ben je klaar om deel te nemen aan alle lessen. 

Dagelijks voorzien we een nieuwe WOD, die door de coaches met plezier wordt aangepast aan jouw doelen en noden!

Getuigenissen

Flor & Laure

Wij hebben het plezier om al enkele jaren les te krijgen van Louis. Zijn passie voor de sport, oog voor detail, algemene kennis en vlotte manier van lesgeven, maken van hem onze favoriete Crossfitcoach. Ook worden we beiden gecoacht door Lara op vlak van voeding. Ook hier zijn we zeer tevreden over de persoonlijke en kwaliteitsvolle begeleiding.

Flor & laure

Charlotte

Louis pakt de groepslessen altijd zeer goed aan. Meerdere mensen, waaronder mezelf, schrijven zich speciaal in voor de lessen die hij geeft. Louis traint me ook persoonlijk. De coaching is van een enorm hoog niveau, met oog voor detail en een zeer persoonlijke opvolging.

Charlotte

Bram

Net als vele anderen, wil ik altijd de lessen van Louis zeker meevolgen. Het hoge niveau van de coaching, samen met de aandacht voor detail, zijn een aantal van de zaken waardoor de lessen zo geliefd zijn.

Bram